Suomalaisten tiedetään olevan intohimoisia ruokaansa kohtaan, ja he ovat uskollisia kulinaristisille juurilleen. Vaikka suomalaisten ruokalajien joukossa voi olla joitakin outouksia, jotkut niistä ovat todella kokeilemisen arvoisia. Tässä on 7 niistä.
Tutustu valittuihin tarjouksiimme
Kauppahallit ja markkinat Suomessa tarjoavat runsaasti maukkaita ruokalajeja, paikallisia herkkuja ja sesongin mukaisia raaka-aineita, joita sinun tulee maistaa ainakin kerran elämässäsi (tai ehkä ei?).
Leipäjuusto
Mitä se on?: Leipäjuusto
Juustoleipä on tyypillinen suomalainen jälkiruoka Pohjois-Suomesta. Löydät tätä juustoa kaikista paikallisista ruokakaupoista ja sitä lämmitetään paistinpannulla. Päälle lisätään tuoreita lakkoja. Suosittelemme sen seuraksi myös kahvikupillista!
Juustoleipä on valmistettu lehmänmaidosta ja siinä on erottuva rakenne, mutta se on hyvinkin kokeilemisen arvoinen kaikille jälkiruokia rakastaville. Valokuva: Soili Jussila/Visit Finland.
Ruisleipä
Mitä se on? Klassinen suomalainen ruisleipä
Asutpa hienossa hotellissa Helsingissä tai vierailet kahvilassa Tampereella, löydät epäilemättä suomalaista, hapanta ruisleipää aamiaispöydästä. Ehkä voit päätellä sen perusteella, saatko parasta ruisleipää Suomessa vai Tanskassa?
Lohikeitto
Mitä se on? Kermainen lohikeitto
Kerma. Hyvää. Lohikeitto. Mitä enemmän voisit vielä toivoa?
Tästä perinteisestä klassikosta on olemassa lukemattomia eri versioita, mutta pohjimmiltaan lohikeitto on herkullinen kalakeitto, jossa on kermaa, lohta, perunoita ja kasviksia. Tarjoillaan ruisleivän kanssa, tietenkin.
Karjalanpiirakka
Mitä se on? Karjalanpiirakat
Karjalanpiirakat ovat suomalaisille samanlainen ruokaperinne kuin pizza italialaisille. Nämä itäsuomalaiset ruiskuoriset piirakat on täytetty joko perunamuusilla tai riisipuurolla. Perinteisesti piirakat tarjoillaan munavoin tai muiden päällisten kanssa. Kahvila Konditoria Hopia Helsingissä on tarjoillut tuoreita karjalanpiirakoita vuodesta 1949 lähtien joka päivä, mikäli haluat maistaa yhden tai muutaman.
Poronkäristys
Mitä se on?: Suomalainen annos hienonnetusta poronlihasta
Suomalaiset syövät poroa vuodenajasta riippumatta. Tämä klassikko on Suomen lisäksi suosittu myös muissa Pohjoismaissa, toki erilaisina variaatioina. Suomessa poronliha keitetään joko vedessä, kermassa tai oluessa ja tarjoillaan perunamuusin, marinoitujen kurkkujen ja karpalohillon kanssa. Maista aitoa suomalaista poronkäristystä [Ravintola Ainossa]
(http://www.ravintolaaino.fi/en/menu/lunch/) Helsingissä.!
Finland: reindeer dish finnish food
Mykyrokka
Mitä se on? Verimykkykeitto
Vaikka et olisi verimakkaran tai ylipäätään veren ystävä, tulisi sinun silti hemmotella itseäsi mykyrokalla – keitolla, jossa on perunoita, maksaa, suolaa ja pippuria – ja kyllä, verta mykyjen muodossa. Tämä on tyypillinen Savon alueelta peräisin oleva suomalainen ruokalaji, joten jos olet liikkeellä siellä suunnalla, tämä voi olla tietää!
Emme liitä kuvaa tästä ruokalajista, ymmärrät varmaan miksi...
Salmiakki
Tiesitkö, että 12. huhtikuuta vietetään kansainvälistä salmiakin päivää?
Mitä se on? Suolaista lakritsia
Ehkä tunnetuin suomalaisista epätavallisista ruoka-aineista on salmiakki – lakritsi, joka on maustettu ammoniumkloridilla. Suomessa se on niin suosittua, että täällä on saatavana esimerkiksi salmiakin makuisia makeisia, alkoholia, pirtelöitä, kastikkeita, jäätelöä, kakkuja ja muffineja. Sanotaan, että salmiakki maistuu hyvältä, jos olet tottunut syömään sitä lapsuudestasi lähtien. Uskallatko kokeilla?